LENTILE OCHELARI

descrierea lentilelor de ochelari

MONTAJ

GRATUIT

6 LUNI GARANTIE

OPTICA

24 LUNI GARANTIE

RAME

MINISTERUL SANATATII

AVIZ SI CONFORMITATE

PRODUSE IN STOC

800+

LENTILE OCHELARI

Calitate. Tehnologii noi. Dedicare.

Cu cât avem la dispoziție mai multe variante, cu atât ne este mai dificil să facem o alegere! Este un principiu psihologic demonstrat!

Atunci când intenționezi să achiziționezi o nouă pereche de ochelari, trebuie avute în vedere o serie de aspecte precum: materialul lentilei de vedere, tratamentul aplicat lentilei, precum și tipul lentilei potrivite confirmat de optician în urma controlului oftalmologic.

Există trei categorii mari de tipuri de lentile de vedere, după cum urmează: lentile monofocale, bifocale și progresive. Aceste tipuri de lentile pot fi normale sau heliomate, iar decizia alegerii celei mai potrivite lentile de vedere se ia în funcție de modalitatea corectării defectului de vedere aplicată fiecărui pacient în parte.

Lentilele care sunt de departe cele mai performante sunt lentilele de vedere progresive, întrucât acestea contribuie la vederea pacientului atât de la distanță scurtă, cât și de la distanță intermediară sau îndepărtată. Mai mult decât atât, lentilele progresive se pot aplica pe foarte multe tipuri de rame de ochelari, sunt recomandate și persoanelor tinere și se caracterizează printr-un grad de adaptabilitate crescut.

 

Lentilele monofocale se recomandă pacienților care au nevoie de o singura pereche de ochelari, după caz: de apropiere sau de distanță. La rândul lor, lentilele monofocale pot fi lentile monofocale sferice (potrivite pacienților diagnosticați cu miopie sau hipermetropie) sau lentile monofocale cilindrice (potrivite pacienților diagnosticați cu astigmatism miopic sau hipermetropic).

În cazul ochelarilor pentru citit, lentilele monofocale pot fi de asemenea utilizate.

Pentru pacienții diagnosticați cu presbiopie (afecțiune care afectează, de cele mai multe ori, pacienții cu vârsta de peste 40 de ani), se recomandă lentilele bifocale. Lentila bifocală asigură corecția vederii atât la distanță, cât și la apropiere. Astfel, lentila bifocală este alternativa perfectă pentru persoanele care trebuie sa folosească două perechi de ochelari (o pereche de ochelari pentru apropiere și alta pentru depărtare).

Lentilele bifocale se caracterizează prin cele 2 centre focale pe care le are, reușind astfel să adapteze vederea în funcție de incliația ochiului, atât la depărtare, cât și la apropiere.

Specialiștii în domeniul oftalmologiei atestă lentilele progresive ca fiind cele mai performante lentile de vedere descoperite la momentul actual. Se caracterizează prin capacitatea de a corecta vederea la distanță, apropiere și distanță intermediară, oferind o tranziție extrem de ușoara la cele trei medii. Acestea contribuie, de altfel și la îmbunătățirea semnificativă a acuității vizuale periferice.

Putând fi aplicate pe orice tip de ramă, sunt extrem de versatile și ajută pacienții care au dificultăți de focalizare a obiectelor din mediul apropiat.

În funcție de materialul din care sunt confecționate, lentilele pot fi:

Lentile din sticlă

Lentilele din sticlă oferă o claritate mai mare decât lentilele din plastic, în schimb sunt mai puțin rezistente la șocuri (se pot sparge cu ușurință), se pot monta doar pe rame întregi și sunt mai grele. Totusi există aspecte ale vieții de zi cu zi pentru care se recomandă achiziția unor astfel de lentile, spre exemplu: persoanele care se expun frecvent la temperaturi înalte sau în medii cu mult praf, întrucât lentilele din sticlă nu se zgârie la fel de ușor ca cele din plastic și sunt rezistente la temperaturi ridicate.

Lentile din policarbonat

Acestea din urmă sunt potrivite în special pentru copii sau persoane care desfășoară activități în aer liber (drumeții, alpinism, activități sportive etc.), întrucât sunt rezistente la impact, au un grad mai mare de elasticitate și sunt foarte ușoare. În funcție de design, lentilele pot fi sferice (lentile curbate) și asferice (lentile plate).

Lentile din plastic

Acestea sunt extrem de ușoare și se pot monta pe orice ramă, au un grad mai mare de rezistență la șocuri și oferă protecție UV.

În funcție de design, lentilele pot fi sferice (lentile curbate) și asferice (lentile plate).

TIPURI DE TRATAMENT CE POT FI APLICATE LENTILELOR

În mod obligatoriu, orice lentilă de vedere trebuie sa vină însoțită de tratamentul antireflex și cel de protecție UV!

Mai departe, pentru a fi într-adevăr utile pacientului, lentilelor de vedere trebuie să le fie aplicate diverse tratamente în acord cu nevoile și diagnosticul optic.

  Pentru a asigura un confort optim fiecărui purtător de ochelari pentru vedere, lentilelor li se aplică un tratament antireflex. Rolul acestui tratament este acela de a bloca reflexiile, putând fi aplicat atât pe partea interioară, cât și pe cea exterioară a lentilei.

Prin urmare, pacientul nu va simți disconfortul produs de transmisia luminii sau de strălucirea luminilor artificiale (farurile mașinilor, lumina dispozitivelor electronice, iluminatul stradal etc.). Tratamentul antireflex presupune redarea la maxim a transparenței lentilei de vedere, asigurând confortul optim în timpul șofatului pe durata nopții.

  Rolul tratamentului de durificare aplicat lentilei este acela de a-i asigura o rezistență sporită în timp. Se realizează prin atașarea unui strat suplimentar pe suprafața lentilei, de mare ajutor și în cazul zgârieturilor sau abraziunilor care pot apărea pe lentilă.

Pacienții au tendința de a-și întreține lentilele de vedere spălându-le sub jet de apă cu diverși detergenți, sau ștergându-le cu spirt și alte substanțe care în mod normal pot afecta lentila. Însa, atât timp cât lentila va fi supusă tratamentului de durificare, aceasta va fi protejată.

 Radiațiile ultraviolete (UV) pot impacta negativ ochiul, favorizând apariția cataractei sau deteriorarea retinei, prin expunerea îndelungată la soare. Însă, atât timp cât lentilelor li se aplică tratamentul de protecție UV, ochii pacienților sunt protejați împotriva radiațiilor UV.

Lentilele pot fi colorate integral sau gradual, asigurând diminuarea intensității luminii naturale sau artificiale. Astfel, pacienții care au sensibilitate la lumină, pot opta ca lentilele să fie tratate în acest sens. Cu ajutorul acestui tratament de colorare, ochii se vor adapta cu o mai mare ușurință la orice tip de lumină intensă, fiind mult mai puțin solicitați.

GROSIMEA LENTILELOR

În general, din motive estetice, alegem să schimbăm lentilele ochelarilor cu o variantă mai subțire a lor. Trebuie să știm că grosimea lentilei se află în strânsă legătură cu indicele de refracție al materialului lentilei, astfel, cu cât indicele de refracție este mai mare cu atât mai subțire este lentila.

Avantajele lentilelor cu indice de refracție mare este că se poate monta pe orice ramă, câmpul vizual crește, iar aberațiile de pe marginile lentilei sunt reduse.

În cadrul showroom-ului OptiNostra vă așteaptă o echipă de înaltă calificare, cu experiență de peste 20 de ani în domeniu și un portofoliu de sute de produse: lentile de contact, lentile pentru ochelari, rame de ochelari, rame de vedere pentru copii, ochelari de soare.