CONSULTAȚII

tot ce trebuie să știi

Expertul optometric utilizează tehnologii de ultimă generație și complet nedureroase!

Consiliere gratuita

Dioptronul este un dispozitiv de ultimă generație care determină cu precizie absolută dioptriile fiecărui pacient. Redă măsurători computerizate și este complet neinvaziv.
 

Confort

Biomicroscopul este instrumentul prin care se efectuează biomicroscopia necesară pacienților purtători de lentile de contact. Este, totodată, complet neinvaziv.
 

Transparenta

La achiziționarea oricărei perechi de ochelari din showroom-ul Optinostra, specialiștii care se ocupă de montajul lentilelor în rama de ochelari utilizează un sistem computerizat care are rolul de a elimina erorile de montaj.

CONSULTAȚII

Calitate. Tehnologii noi. Dedicare.

În cadrul clinicii noastre, procesul consultației este unul complet, desfășurându-se etapizat. Consultația durează în medie 30 de minute, în funcție de pacient și patologie.
 

1.

CONSULTAȚIA

Din respect pentru timpul dumneavoastră și pentru desfasurarea în condiții optime a consultației, incurajăm programarea în prealabil.

CONSULTAȚIE GRATUITĂ

2.

ANAMNEZA

Prețuim timpul alocat unei discuții cu pacientul, înțelegând, astfel, motivele pentru care acesta a decis să vină la un control oftalmologic. În cadrul acestei discuții vom obține informații importante referitoare la simptomele reperate de pacient și antecedentele medicale ale pacientului și ale familiei sale. Se recomandă ca pacientul să fie onest și deschis, răspunsurile sale contribuind la diagnosticul și concluziile finale ale specialistului. În timpul anamnezei, specialistul poate examina ochii și pleoapele pacientului la exterior.

3.

EXAMINAREA ACUITĂȚII VIZUALE

Acuitatea vizuală este determinată așezând pacientul la 5 metri distanță față de un panou pe care vor fi afișate litere pe dimensiuni crescătoare. Specialistul va analiza fiecare ochi, acoperindu-l pe celălalt, cerându-i pacientului să citească literele, fără efort, până acolo unde reușește să vadă. În urma examinării acuității vizuale specialistul poate prescrie ochelari / lentile de contact, folosind lentilele de probă până în momentul în care pacientul reușește să vadă clar la panou.

4.

AUTOREFRACTOMETRIA

Cu ajutorul unui aparat numit autorefractometru sau a unui dioptron, specialistul va măsura cu precizie dioptriile pacientului. Așezând pacientul cu bărbia pe un suport, acesta va privi la imaginea afișată de aparat, în timp ce acesta trimite o rază de lumină pe fundul ochiului și măsoară refracția.

5.

VERIFICAREA MOBILITĂȚII OCULARE

Specialistul va determina dacă ochii se mișcă și funcționează simultan. Verificarea mișcării ochilor poate determina depistarea strabismului sau a unei pareze.

6.

DISCUȚIA FINALĂ

Specialistul îi va comunica toate concluziile sale pacientului, oferindu-i, după caz, opțiunile de tratament, recomandările necesare privind investigații suplimentare, data urmatorului control etc..

Când poți beneficia de o consultație 100% GRATUITĂ în cadrul clinicii Optinostra?

Atunci când se întâmplă să vezi neclar (vedere încețoșată) în tmp ce citești, conduci sau încerci să privești la distanță.

Când acuzi dureri frecvente de cap și deficit de concentrare pe durata orelor petrecute în fața calculatorului.

Dacă ochelarii utilizați în mod curent nu mai sunt eficienți, au suferit deteriorări sau pur și simplu simți nevoia de o schimbare.

Atunci când consideri că perechea de ochelari curentă nu se mai potrivește stilului sau nevoilor tale.
Atunci când se întâmplă să vezi neclar (vedere încețoșată) în tmp ce citești, conduci sau încerci să privești la distanță.
Când acuzi dureri frecvente de cap și deficit de concentrare pe durata orelor petrecute la volan.
Dacă ochelarii utilizați în mod curent nu mai sunt eficienți, au suferit deteriorări sau pur și simplu simți nevoia de o schimbare.

În urma consultației, pacientul poate beneficia de consultanță gratuită privind alegerea celei mai bune soluții de tratament pentru problema sa.

OPTINOSTRA pune la dispoziția pacienților și un showroom cu sute de modele de rame de ochelari, lentile și lentile de contact.