Cum sa-ti alegi perechea de ochelari potrivita pentru tine?

OPTINOSTRA

Cum sa-ti alegi perechea de ochelari potrivita pentru tine?

Fie că ești purtător de ochelari de vedere “cu vechime”, sau ai aflat de curând că ai nevoie de ochelari, alegerea celei mai potrivite rame de ochelari devine o provocare când ai de-ales din sute de modele.

Menirea acestui articol este aceea de a te ghida astfel încât să-ți poți alege cu o mai mare ușurință perechea de ochelari care te reprezintă. O pereche de ochelari este accesoriul zilnic care devine parte din identitatea ta. Cheia este aceea de a identifica ramele de ochelari care se potrivesc stilului și personalității tale.

În primul rând trebuie să iei în considerare aspectele vieții tale de zi cu zi. Spre exemplu: ce job ai? Iar atunci cand nu ești la serviciu, cum îți place să-ți petreci timpul liber?

Poate părea lipsit de importanță, dar imaginează-ți “cât de bine dă” o pereche de adidași la costum. O greșeală similară poate avea loc și în cazul alegerii unei perechi de ochelari inadecvate.

Ochelari pentru persoane serioase/oameni de afaceri

Daca job-ul îți cere să inspiri seriozitate și încredere clienților / colegilor, îți recomandăm să rămâi conservator asupra formei și a culorii ramei de ochelari. Iată ce modele potențează o imagine profesională:

  •  Forme clasice: ovale, dreptunghiulare, migdală

  •  Culori tradiționale: auriu, argintiu, maro, gri, negru

  •  Material: titan, metal sau chiar plastic, dacă rama nu are culori aprinse sau o formă mai neobișnuită

Ochelari pentru persoane creative și la moda

Ești o persoană atrasă de modă, recunoscută pentru stilul inconfundabil? În cazul acesta, perechea sau perechile de ochelari pe care le porți trebuie să fie pe măsura stilului tau. Îți recomandăm rame viu colorate, cu forme vintage/retro cu care să te joci și pe care să le adaptezi stilului vestimentar cu ușurință.

Ochelari pentru seniori

Cine spune că dacă treci de 50 de ani nu poți alege o ramă de ochelari tinerească, cu formă dreptunghiulară sau cat eye. Noi milităm pentru și recomandăm rame lucioase/sidef care să confere un aspect tineresc, viu. În mod natural recomandăm evitarea culorilor mate, sau a culorilor închise.

Ochelari pentru studenți

Indiferent de studii, trebuie să te faci remarcat ☺ și să începi să-ți dezvolți propriul stil. Spirit conservator sau liber, poți alege dintr-o sumedenie de modele și culori, forme mai puțin obișnuite sau detalii interesante. Important este să nu-ți fie teamă să te exprimi liber în această perioadă plină de provocări și experiențe a vieții tale.

Ochelari pentru tinerii parinți

O mămică sau un tătic care nu are timp sau înclinație să-și adapteze stilul ultimelor tendințe poate alege o pereche de ochelari basic, care nu se demodeaza indiferent de vremuri.

Recomandăm ochelarii cu formă ovală sau dreptunghiulară întrucât sunt extrem de funcționali și conferă oricând un aspect natural. În funcție de stilul personal, poți alege să amplifici un efect fashion prin alegerea unei rame cu detalii precum evidențierea logo-ului de brand, spre exemplu.

Desigur că tipul lentilei atașate ramei oferă nota finală a perechii de ochelari și aici poți alege împreună cu un consultant specializat ce lentilă îndeplinește nevoile tale în materie de look și îmbunătățire a acuității vizuale, conform prescripției: lentile antireflex, lentile heliomate, lentile pentru protecție la calculator, lentile progresive, lentile fotocromatice etc.

În definitiv nu există ochelari urâți sau frumoși, ci ochelari care sunt făcuți pentru tine iar noi suntem aici să te ajutăm să-i găsești > Showroom Optinostra, pe Calea Plevnei 137C, sector 6, în incinta Spitalului Romgermed.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *